March 7, 2016

26. FEBRUAR 2016: DS E-TENSE: EN UNIK ELBIL MED HØY YTELSE – EN VIRKELIG FREMTIDSBIL

26. FEBRUAR 2016: DS E-TENSE: EN UNIK ELBIL MED HØY YTELSE – EN VIRKELIG FREMTIDSBIL

Ett år etter at merket ble offisielt grunnlagt, og bare noen dager etter at moderniseringen av hele den europeiske flåten er fullført, har DS nok en gang vakt oppmerksomhet med en unik bil: DS E-TENSE.

DS E-TENSE er et produkt av tradisjonelt håndverk fra et fransk luksusselskap kombinert med nye, digitale verktøy. Resultatet er enestående, både når det gjelder ytre designegenskaper og kjøreopplevelse. Totalopplevelsen er en kombinasjon av luksus, avansert teknologi og eksepsjonell ytelse i én elegant pakke. Den futuristiske bilen tar merkets teknologiske og stilmessige visjon på kornet og viser vei inn i fremtiden med et topp elektrisk drivverk.
«Målet var å skape en elektrisk GT med høy ytelse. En bil som har både eksklusivitet, teknologi og DS’ typiske design. En bil som får deg til å drømme. En bil som gir deg en ustoppelig trang til å sette deg inn bak rattet.» Det var det felles målet for prosjektteamet, som bestod av designere og ingeniører som alle var lidenskapelig opptatt av arbeidet sitt.

 

AVANTGARDISTISK DESIGN MØTER AVANSERT TEKNOLOGI
Skulpturelle former, bølgende linjer og konstant bevegelse – dette er ord som vil gi gjenklang hos alle som har sett DS E-TENSE. DS E-TENSE er utformet som en grand tourer kupé, med en silhuett som fremheves av en forkrommet «ryggrad» og eksklusiv metalliclakk i grønnfargen Ametrine. Når du ser den, får du umiddelbart lyst til å se den i aksjon på veien!
DS særegne lyssignatur er nøye gjennomtenkt både foran og bak. LED-modulene foran (DS ACTIVE LED VISION) har en utførelse inspirert av eksklusive smykker og armbåndsur og mange lekre detaljer som gir bilen det viktige «lille ekstra».
I interiøret går fransk håndverk i luksusklassen og eksklusive materialer opp i en høyere enhet. DS’ bilsalmakere brukte 800 timer på å designe, teste og produsere interiøret. Særlig setenes oppgraderte «klokkelenke»-design og dashbordet var tidkrevende. Blant andre iøynefallende elementer er det futuristiske dashbordet i kaldvalset stål og rattets markerte tulipanfasong. DS’ enorme fokus på detaljer går tydelig frem av guilloche-graveringene med Clous de Paris-mønster (pyramidemønster) rundt bryterne på midtkonsollen.
DS SAMARBEIDER MED LEDENDE FRANSKE LUKSUSMERKER
For å løfte interiøret opp i den aller øverste designdivisjonen har DS samarbeidet med franske luksusmerker. Merkene har bidratt med ekspertise på sine respektive områder, og sluttproduktet gjenspeiler DS’ verdier på best tenkelig måte.
Hjelmveske fra Moynat
Designsjefen for Moynat hadde ideen til dette unike tilbehøret med remmer inspirert av de Y-formede selene som ble brukt til å spenne fast reservehjulet på bagasjeromsluken på gamle biler. Remmene består av to håndtak i eksklusivt sienafarget kalveskinn med en patina som blir dypere og bare får en enda vakrere glans med årene. Innenfor remmene er det en veske av mykt skinn. Hjelmvesken er håndlaget av dyktige håndverkere og representerer de ubrutte franske skinnarbeidstradisjonene. Vesken har flere bruksområder: Den kan festes til førersetet, men den kan også tas av og brukes som en praktisk og elegant bæreveske til en hjelm.
Spesialdesignet armbåndsur fra BRM Chronographes
Dette armbåndsuret, som er spesialdesignet for føreren av DS E-TENSE, er en verdig representant for urmakerkunsten. Den kan bæres som et armbåndsur eller festes på bilens midtkonsoll. Den står da i 90-graders vinkel, slik at den er godt synlig fra førerplassen.
Avansert lydanlegg fra Focal
At bilen er stillegående, betyr ikke at lyd ikke er viktig. Ni Hi-Fi-høyttalere av typen Focal Utopia forvandler kupeen i DS E-TENSE til et musikkrom med en lydkvalitet som tilfredsstiller selv den mest kresne. Høyttalerne bygger på det aller fremste innen lydteknologi, helt i tråd med bilens øvrige kvalitetsnivå.
DS har beveget seg ut i ukjent terreng ved å inngå samarbeid med aktører som ikke tidligere har vært involvert i bildesign.
EN KOMBINASJON AV AVANSERTE TEKNLOGILØSNINGER
Elbil med høy ytelse
Som deltaker i den internasjonale Formel E-serien har DS utstyrt sin nyeste modell med en helelektrisk motor på 402 hk og et dreiemoment på 516 Nm – den er ren, stillegående og fremfor alt effektiv og kraftig. Når den i tillegg har en rekkevidde på 31 mil ved blandet kjøring (eller 36 mil ved bykjøring) står DS E-TENSE fjellstøtt i kategorien GT-er med høy ytelse.
Litium-ion-batteriene er plassert under understellet, slik at bilen får et lavt tyngdepunkt og en jevn fordeling av dreiemoment mellom for- og bakakselen.
Parametrisk design
Kort tid etter at DS 4-konseptet var ferdigstilt, var det DS E-TENSE som stod for tur, og nok en gang ble det tatt i bruk innovative og avantgardistiske designmetoder. Parametriske verktøy har allerede vært i bruk en stund i motedesign- og arkitekturkretser og gjør det mulig å generere flater og volumer på en ny måte.
Kroneksemplet på dette er dashbordet i DS E-TENSE, som har fått en skulpturell og futuristisk utforming. Grillen foran er også et resultat av parametrisk design, men her i kombinasjon med 3D-utskrift.
Fra DS LED VISION til DS ACTIVE LED VISION
En konseptbil er veikartet for fremtiden. Med DS E-TENSE har DS LED VISION-lyssignaturen, som kjennetegner alle dagens DS-modeller, fått en oppgradering med aktiv teknologi. Alle LED xxx W-moduler, som er integrert i designen med en presisjon som er en gullsmed eller urmaker verdig, kan nå roteres i 180 grader. I tillegg har bilen fått en velkomstsekvens, bredere lyskjegle (ytterligere 20 grader på sidene) og enda viktigere: nye funksjoner som spesiallys for kjøring på motorvei og en værfunksjon som gir bredere lyskjegler ved regn, snø og tåke. Med DS ACTIVE LED VISION rykker mørket lenger unna, slik at kjøreturen blir trygg.
Det siste nye innen teknologi vitner om merkets utrolige detaljfokus.
Bilen har flere eksempler på svært avansert teknologi, deriblant et kamera som gir full oversikt over området bak bilen, og et innovativt filtreringssystem for inneluft som virker sammen med klimaanlegget og gir et godt inneklima. Systemet oppdager, analyserer og filtrerer forurensning i uteluften, slik at luftkvaliteten i kupeen blir best mulig.
LIDENSKAP FOR BILER OG AVANSERT TEKNOLOGI
En unik bil for dem som er lidenskapelig opptatt av biler og ikke vil gå på akkord med verken kjøreglede eller ytelse – det er ideen bak DS E-TENSE.
Toseterens karosseri er laget av karbonfiber og utstyrt med oppheng med uavhengige doble A-armer med overlapping. Siden batteriene ligger under gulvet, er tyngdepunktet lavt. Det gir bilen svært presise kjøreegenskaper og store krefter samtidig som sikkerheten ivaretas (ikke minst takket være den jevne fordelingen av dreiemoment mellom for- og bakaksel). Samtidig bidrar den strømlinjeformede silhuetten, diffusoren i karbonfiber og det flate understellet til å gjøre den svært aerodynamisk. Vi må heller ikke glemme de spesialutviklede MICHELIN-dekkene, som er robuste nok til å takle det elektriske drivverket med høyt dreiemoment og gir en trygg og behagelig kjøretur.
Sikkerheten og komforten forbedres ytterligere med digitale instrumenter med HD-kvalitet: et 12-tommers instrumentpanel kombinert med en 10-tommers berøringsskjerm. Betjeningene har en ergonomisk riktig, effektiv og intuitiv utførelse, det siste mye takket være et elektronisk system utviklet i samarbeid med Coyote.