June 1, 2016

DS MED HEDER OG ÆRE I PARIS

DS MED HEDER OG ÆRE I PARIS

Den franske racerføreren Jean-Eric Vergne, som kjører for DS Virgin Racing, innfridde hjemmepublikumets forventninger da han sikret seg andreplassen i det aller første Formel E-løpet i den franske hovedstaden.

«I dag imponerte begge DS Virgin Racings førere, først på de to treningsøktene og deretter med en fantastisk innsats i kvalifiseringsrunden. Dermed startet Sam Bird løpet i tet, og Jean-Eric Vergne startet fra tredjeplass.

Da bilene ventet på at alle de fem lysene skulle slukkes, var forventningene i DS Virgin Racing-garasjen høye, men Bird spant dessverre i starten og måtte gi fra seg ledelsen til Di Grassi før første sving.

Vergne benyttet også sjansen til å kjøre forbi lagkameraten med en dristig manøver som brakte ham opp i hælene på Di Grassi idet bilene fullførte første runde.
Di Grassi økte sakte, men sikkert ledelsen i den første omgangen, mens de to lagkameratene Bird og Vergne kjempet om andreplassen. De to DS Virgin Racing-førerne fulgte hverandre svært tett og kom inn til depotet samtidig. Bird forsøkte å kjøre fra Vergne idet de to bilene forlot depotet, noe som satte en støkk i teknikerne og mekanikerne ettersom de var svært nær en kollisjon. Heldigvis gikk det bra, og de kunne fortsette der de slapp før pitstoppet.
I andre del av løpet begynte Sebastien Buemi sakte å klatre oppover feltet fra 8. til 4. plass før han til slutt hang seg på Bird og aggressivt forsøkte å ta plassen hans gjennom flere runder. Buemi prøvde å utnytte FanBoost for å sikre seg plassen, men Bird forsvarte seg godt, mens Vergne fortsatt lå på andreplass.
Bird beholdt plassen helt til det gjensto seks runder: På vei inn i første sving prøvde han å sikre plassen sin, men bremset for sent og kjørte utenfor linjen og fortsatte rett frem.  Han tok en imponerende piruett før han sluttet seg til løpet igjen uten så mye som en skramme. Det var imidlertid til liten trøst siden både Buemi, Nicolas Prost og Stephane Sarrazin hadde kjørt forbi, og han havnet helt nede på sjetteplass.
Vergne beholdt andreplassen helt til slutten av løpet, som endte bak en såkalt safety car etter at en av de siste bilene i løpet hadde hatt et uhell. Siden Vergne hadde en FanBoost som han ville benytte for å prøve å sikre seg seieren, håpet teamet at løpet ville bli startet på nytt straks alle var samlet bak safety car-en. Det var imidlertid ikke mulig å rydde unna ulykkesbilen tidsnok, så han endte på en andreplass.
«Dette er et fantastisk resultat for teamet og for DS på hjemmebane. Jeg har hatt en vanskelig sesong, og laget har vært tålmodig med meg, så jeg ville gi noe tilbake i dag, noe jeg også har gjort. Det var et stort øyeblikk for meg da jeg stod på pallen.»
Til tross for at han gikk glipp av det som skulle vært en pallplassering, var Bird glad på lagkameratens vegne, og han forstod viktigheten av å gjøre det bra på hjemmebane når London ePrix nærmer seg. «Jeg er glad på Jevs vegne, han fortjener det virkelig. Nok en gang har vi vist at vi kan hevde oss i teten, og med prestasjonene våre i dag vokser selvtilliten før Berlin-runden.»
Lagleder Alex Tai la vekt på viktigheten av lagets samarbeid med det parisiske DS Automobiles, noe han formulerte slik: «DS har tilført laget fremragende ingeniørkunst, og vi er fornøyd med at begge førerne våre var med og kjempet om pallplasseringer i store deler av løpet. Selv om jeg er litt skuffet over sluttresultatet sett i lys av kvalifiseringen, er jeg glad på Jevs og DS’ vegne for at vi tar med oss dette resultatet videre fra Paris. Det gir oss alle stor selvtillit før mesterskapsrunden i Tyskland.»
DS-sjef Yves Bonnefont var også storfornøyd med innsatsen til DS Virgin Racing-laget. «Vi kunne ikke ha bedt om stort mer. For et fantastisk og uforglemmelig øyeblikk det var for alle som står bak DS Virgin Racing-teamet. Jeg er svært stolt av dette resultatet, det var et stort øyeblikk for alle involverte. Jeg vil gratulere begge førerne, to dyktige unge menn som viste frem lagets ferdighetsnivå i byen der merket vårt ble til.»
Neste stopp på Formel E-kalenderen er den tyske hovedstaden Berlin den 21. mai.