July 8, 2016

DS VIRGIN RACING ANNOUNCE NEW DRIVER LINE-UP FOR SEASON THREE

DS VIRGIN RACING ANNOUNCE NEW DRIVER LINE-UP FOR SEASON THREE

DS Virgin Racing is delighted to announce that double FIA WTCC World Champion José María López will partner British driver Sam Bird for the 2016-17 FIA Formula E season.

Den 33 år gamle López erstatter Jean-Eric Vergne og blir et nytt ansikt i Formel E-kretser. Argentineren har en imponerende merittliste som regjerende verdensmester i standardbilracing og leder FIA WTCC-mesterskapet 2016 med 244 poeng og seks løpsseiere så langt denne sesongen.
Før han begynte med standardbilløp, hadde «Pechito», som han er kjent som blant venner, suksess som fører av enseterbiler. Han vant blant annet det italienske Formel Renault-mesterskapet i 2002 og tok en Formel Eurocup FR V6-tittel i 2003.  I 2006-sesongen var han testkjører i Formel 1.
Bird, som går inn i sin tredje sesong på laget, har hatt nok en god sesong og endte på fjerdeplass i førermesterskapet med 88 poeng. 29-åringen sikret seg sin tredje seier i FIA Formel E i Buenos Aires, der han ledet fra start til mål. I tillegg til en imponerende andreplass i Putrajaya i Malaysia sikret Bird seg tre pole positions i løpet av 2015–2016-sesongen, og vant dermed prisen for flest pole positions.
Sam Bird uttalte følgende i forbindelse med kunngjøringen: «Denne sesongen har vært et nytt skritt i riktig retning, og jeg tror virkelig at DS Virgin Racing har fremtiden for seg. Vi viste jevn form i andre del av sesongen, og hvis vi kan forvandle det til flere seiere, burde vi ha en bil som kan være en utfordrer til sammenlagtseieren neste sesong.»
Lagleder for DS Virgin Racing, Alex Tai, uttalte følgende: «Det er en stor glede for meg å kunne offentliggjøre førerstallen for den nye sesongen og ønske José María velkommen til DS Virgin Racing-familien.  José er en verdensmester som har vist at han kan konkurrere på aller høyeste nivå, og som konsekvent har prestert godt og kjørt fort i alle motorsportdisipliner han har deltatt i. Jeg har full tiltro til at han kan overføre suksessen til Formel E. Han slutter seg nå til Sam, som de to siste årene konsekvent har vært blant de raskeste og dyktigste førerne i sporten. Jeg er sikker på at Sam, José og teamet rundt dem til sammen er en vinneroppskrift i en serie som krever store ferdigheter, jevne prestasjoner og mye hardt arbeid. Som en ekstrabonus har begge førerne en personlighet og en sportsånd som gjenspeiler mine målsettinger for sporten.»
Sjefen for DS Performance, Xavier Mestelan Pinon, supplerte: «José er et fantastisk tilskudd til DS Virgin Racing. Han er en racerfører i verdensklasse, som har dominert WTCC de to siste sesongene og for øyeblikket har ledelsen i inneværende sesong. Han har samarbeidet tett med oss i DS Performance om å utvikle bilen vi skal bruke i sesong 3. Etter vår første tredjeplass i lagmesterskapet i FIA Formel E tror vi at han og Sam vil bli et solid team med mulighet til å slåss om mesterskapsseier neste sesong.»
Tredje sesong i FIA Formel E-mesterskapet starter i Hongkong 9. oktober.