May 21, 2015

DS WEEK i Paris – vi markerer 60 års historie

DS WEEK i Paris – vi markerer 60 års historie

DS ble lansert i 1955 og er fremdeles en av de mest populære franske bilene fra det 20. århundret. DS var ikke bare en salgssuksess, men ble også populær takket være politikere, ikke minst general de Gaulle, opptredener på kinolerretet og suksess i diverse billøp. Den satte sitt preg på hverdagen til mange franskmenn og gjorde fransk ingeniørkunst kjent i resten av verden.

Med utgangspunkt i denne helt spesielle arven er ambisjonen til det nye DS-merket, som ble til 1. juni 2014, å videreføre den legendariske bilens avantgardistiske ånd og bygge opp igjen de franske luksusbilenes renommé. DS tilbyr derfor biler som skiller seg ut med flott stil, avansert teknologi, dynamisk komfort og eksklusive detaljer.

DS-UTSTILLINGEN I HJERTET AV PARIS …

I lanseringsåret 2015 arrangerer DS en fantastisk utstilling i Jardin des Tuileries i Paris, lørdag 23. og søndag 24. mai. Valget av sted er perfekt for merket som i dag kunngjorde at de går inn som sponsor for Louvre-museet. Louvre er et av de viktigste symbolene på fransk kultur i utlandet og har mange felles verdier med DS, deriblant kunst, kultur og fremragende kvalitet. I tillegg legger også museet vekt på balansen mellom det historiske og det moderne, noe den berømte glasspyramiden er et godt eksempel på.

DS-utstillingen er designet som en parisisk boulevard med seks butikker og biler langs sidene, og publikum vil få oppleve DS’ verden og være med på en reise i tid fra 1955 og til vår nære fremtid. Inngang til utstillingen er gratis og uten begrensninger. Det blir arrangementer for barn og mulighet til å møte eksperter på DS (deriblant designere og bilsalmakere fra merkets designsenter). For å forlenge den unike opplevelsen og la flest mulig få ta del i den har DS selvsagt også lagt ut utstillingen på nett. Ved ankomst vil alle besøkende få utdelt en enhet koblet til MyDSweek-appen, som de kan bruke til å lagre minner og laste ned innhold og bilder fra arrangementet. Appen har også muligheter for deling i sosiale medier.

For deg som vil følge DS Week på Twitter: #OpenTheWay

 

DS-UTSTILLINGEN, EN REISE I TID FRA 1955 TIL VÅR NÆRE FREMTID MED …

• Film: DS i hovedrollen! Helt fra 1950-tallet og opp til våre dager har filmverdenen vært glad i DS. DS har hatt store roller eller vært med som statist i mange filmer og TV-serier, både i Frankrike og i resten av verden. Bilens spesielle utseende har inspirert filmer som den franske klassikeren «Fantômas vender tilbake» av André Hunebelle, «Tilbake til fremtiden» av Steven Spielberg og serien «The Mentalist» med Simon Baker. Det vil bli vist utdrag fra DS’ filmkarriere.

• Fotogalleri: Stjerne for en kveld, stjerne for en dag, stjerne for all fremtid! DS har helt siden den ble lansert for publikum i 1955, vært et yndet motiv både blant glade amatører og verdensberømte fotografer. Den usedvanlige bilen har med sitt særpregede, elegante, dynamiske og eksklusive utseende vært populær blant politikere, kjendiser, filmfolk og rallyførere. I galleriet får du se et utvalg av de flotteste bildene, og de besøkende kan også få stjernebehandling i fotoboksen som det legendariske fotostudioet Harcourt har satt opp for anledningen.

• Teknologilab: Nettbasert teknologi som støtter en moderne, digital livsstil, effektive og høytytende motorer, smart kjøreteknologi, digitale instrumenter med 3D-effekt, dynamisk og sikker kjøring og en spektakulær lyssignatur – dette er noe av det DS’ eksperter jobber med til daglig. På teknologilaben får de besøkende oppleve DS og all den avanserte teknologien på nært hold.

• Design: Når vi snakker om DS, er det vanskelig å unngå å komme inn på den avantgardistiske designen. Enten vi snakker om den opprinnelige DS-en eller en av de nye modellene, er DS ulikt alt annet! Helt fra starten i 1955 har DS skilt seg ut med ny teknologi og banebrytende og elegant design. • Seksti år senere tar DS opp tråden der den slapp. Det går tydelig frem av de mange lekre designene som er stilt ut i denne butikken.

• Verkstedet: Her vil de besøkende få se hvordan DS med pinlig nøyaktighet utformer bilenes eksklusive detaljer. De vil få se at DS henter inspirasjon fra områder som gullsmedkunst, salmakerfaget, haute couture og andre håndverk der Frankrike har rike tradisjoner. Broderi, metallarbeid, semianilinskinn, smykkekunst osv. Merkets fokus på detaljer, nøye utvalgte materialer av skyhøy kvalitet og en tilnærming som nærmer seg skreddersøm, gir bilene en unik stil.

• DS-butikken: Enten du er DS-entusiast eller først og fremst designinteressert, er det her du finner alle designproduktene som gjør det mulig å inkludere DS i flere deler av dagliglivet.

• DS i gatene: Gjennom hele utstillingen vil publikum få oppleve fem veteranutgaver av DS side om side med de moderne bilene (inkludert DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4 og den nye DS 5). Den futuristiske konseptbilen NUMERO 9 vil nok også tiltrekke seg publikums oppmerksomhet.

 

700 DS-ER FRA HELE VERDEN PÅ MERKETS 60-ÅRSJUBILEUM

Lørdag 23. mai 2015 på Linas-Montlhéry-banen.

This historic track outside Paris will host the largest annual and international meeting of  of vintage DS. Organised by Le Monde de la DS (www.lemondedelads.com – an association created by the collectors’ clubs DS Club Révolution 55, Idéale DS France and DS ID Club de France) and supported by Amicale des Clubs Citroën France and Amicale Citroën Internationale as well as by the DS brand, this meeting is being specially organised to celebrate 60 years of this legendary car.

700 cars are expected, bringing 1,500 fans from more than 10 countries. Registration is still open for DS owners to enjoy an exceptional event. The meeting will also be open to the public from 10am to 6pm. Entry for over 12 year olds costs €15. The programme includes an elegance competition and demonstrations on the track.

Sunday 24 May, a procession of 600 DS through Paris

Det største årlige internasjonale treffet for veteranmodeller av DS arrangeres på den historiske racerbanen utenfor Paris. Det ekstraordinære treffet er en markering av bilikonets 60-årsjubileum, og arrangør er Le Monde de la DS (lemondedelads.com – en sammenslutning av samlerklubbene DS Club Révolution 55, Idéale DS France og DS ID Club de France) med støtte fra Citroëns venneforeninger Amicale des Clubs Citroën France og Amicale Citroën Internationale og DS selv. Det er ventet 700 biler og 1500 entusiaster fra over 10 land. For DS-eiere som har lyst til å være med på noe helt unikt, er det fortsatt mulig å melde seg på. Treffet blir åpent for publikum fra kl. 10 til 18. Inngangsbilletten koster 15 euro (barn under 12 år går gratis). På programmet står utseendebedømming og diverse demonstrasjoner på banen.

Søndag 24. mai, kortesje med 700 DS-er i Paris’ gater.

Klokken 7.00 kjører 700 DS-er fra Linas-Montlhéry-treffet ut fra Saint-Cloud-parken med kurs mot Concorde-plassen midt i Paris. Kortesjen går langs Seinen og forbi Quai de Javel, som var der DS ble til, før den fortsetter mot Grand Palais, der DS ble vist frem for publikum for første gang på Salon de Paris, den 6. oktober 1955. Kortesjens høydepunkt blir utvilsomt turen nedover en av verdens vakreste paradegater, Champs-Élysées. Kortesjen når deretter sitt endelige bestemmelsessted, Concorde-plassen, der den blir stående litt utover dagen, slik at lokalbefolkning og turister kan ta bilene i nærmere øyesyn.