Teknologi til folket

Teknologi til folket

Smart teknologi som gir optimale kjøreegenskaper, samt ergonomisk riktige og intuitive betjeninger. Nettbasert teknologi betyr at du kan holde deg på nett også når du sitter i bilen, og du kan selvsagt velge mellom flere effektive og høytytende motorer. Dette er noe av det som kjennetegner dagens DS-er, der teknologien står i høysetet.
DS-modellene er synlige bevis på merkets innovative og kreative tilnærming. Samtlige har kvaliteter som oppfyller kundenes krav til ytelse, sikkerhet og komfort.

 

DS LED VISION

Odyssee_Innovaton_DS-LED-VisionDS’ LED VISION-teknologi er brukt i lyssignaturen på samtlige modeller. Signaturen er en kombinasjon av LED- og Xenon-teknologi med nye, sekvensielle blinklys.  Frontlyktene gir enda bedre sikt og en mer avslappende kjøreopplevelse takket være den gode lyskvaliteten på både nær- og fjernlys.
Kjørekomforten blir dermed større, spesielt i mørket, og lyktene bruker i tillegg mindre strøm.

Ved å kombinere disse to lysteknologiene har vi redusert nær- og fjernlysenes energiforbruk med henholdsvis 50 og 67 prosent. I tillegg har LED-pærene en typisk levetid på over 20 000 timer, noe som er 20 ganger mer enn for halogenpærer.

Denne lysteknologien gir en enestående komfort bak rattet og, takket være bedre sikt inn i og ut av svinger, også økt sikkerhet.

STOP & START

Odyssey_Innovation_Stop-and-Start

Stop & Start-teknologien er en oppfinnelse som senker drivstofforbruket og CO2-utslippene i tillegg til å redusere støyen.
Med Stop & Start-teknologi skrus motoren av rett før bilen stanser opp (for eksempel i lyskryss og trafikkorker), og starter opp igjen når føreren slipper ut bremsepedalen.

 

 

ACTIVE CITY BREAK

Innovation_Active_city_BreakDen såkalte Active City Brake-funksjonen, som først ble lansert på DS 3 og DS 3 Cabrio, gjør bykjøringen tryggere gjennom å hindre kollisjoner ved lave hastigheter.
En laserradar med kort rekkevidde, som er montert øverst i frontruten, oppdager eventuelle stillestående eller bevegelige hindringer foran bilen. Ved hastigheter opp til 30 km/t vil sensoren oppdage kollisjonsfarer og kommunisere direkte med
bremsestyringsenheten. Den kan dermed forhindre kollisjoner eller redusere konsekvensene av et sammenstøt ved å bremse opp uten at føreren selv trenger å trå på bremsepedalen. Det automatiske bremsesystemet kan om nødvendig stanse bilen helt. Bilen vil da stanse helt et lite øyeblikk (rundt 1,5 sekunder), slik at føreren kan ta tilbake kontrollen over bilen ved å trå på bremsepedalen. Hvis systemet oppdager en risiko, fyller det opp bremsehydraulikken og setter bremseklossene i posisjon (Prefill-funksjonen, som er synlig for føreren), før det eventuelt aktiverer den automatiske bremsen. Dersom det blir nødvendig å bremse, reagerer systemet raskere enn føreren, slik at man sparer noen millisekunder.

 

 

Head-up display

Headup-displayet som fås i DS 5, bygger på teknologi lånt fra jagerfly og gir en mer behagelig kjøreopplevelse siden alle viktige kjøredata er tilgjengelige i synsfeltet.Det nyskapende headup-displayet i farger projiserer viktige kjøredata på et transparent panel midt i førerens synsfelt og gir føreren en stressfri opplevelse og full kontroll. Blant dataene som vises, er innstillinger for cruisekontroll/hastighetsbegrenser og navigasjonsinstrukser.

 

Filskiftevarsler

Odyssey_Innovation_AfilDS-modellen din er utstyrt med en ny og forbedret filskiftevarsler. Hvis bilen krysser kjørefeltlinjen, vil miniatyrkameraet som er skjult i speilet, og linjegjenkjenningsfunksjonen basert på digital bildeteknologi oppdage det og varsle føreren ved hjelp av vibrasjoner i førersetet. Søvnige førere kan med andre ord bokstavelig talt vente seg en vekker!

 

 

Nøkkelfri adgang og start

Odyssey_Innovation_ADMLSimplicity and practicality to lighten your day ! For yourThe keyless access and start system on your car recognises the driver as he approaches the car. Touch a door handle and the door opens, then simply push the start button to start the engine.

 

Intelligent antispinn

ODyssey_Innovation_ControleTraction

Tryggere kjøring med bedre kontroll!

Med bedre veigrep og redusert spinning gjør dette systemet sammen med bilens stabilitetskontroll det lettere å sette i gang på glatt underlag, uansett underlag og motor.

 

Blindsonevarsler

Odysey_Innovation_SAMDet siste nye innen teknologi for økt synlighet og sikkerhet. Et lysende symbol i et av sidespeilene varsler føreren om at en bil eller motorsykkel befinner seg i blindsonen.