High Rider

High Rider

Design

Dynamisk, kompakt og eksklusiv

Concept-Car_High-Rider-fron-viewKonseptbilen DS High Rider, som ble vist for første gang på bilmessen i Genève i mars 2010, var forløperen til DS 4, som ble lansert på bilmessen i Paris i oktober samme år. I motsetning til andre fireseters kupeer, som ofte er lange og lave, har DS High Rider en kompakt og kraftig profil, som gir den et vitalt utseende. DS High Riders silhuett og høyde understreker den kompakte utførelsen og forsterker det energiske og vitale uttrykket. I tillegg til å være en flott bil og en lekker kupémodell er DS High Rider også både eksklusiv og elegant, med en tiltrekkende, moderne og luksuriøs design. Golden Gloss-lakken, som ble brukt på den første DS High Rider som ble vist for publikum, harmonerer perfekt med de røykgrå kromdetaljene som rammer inn sidevinduene og fremhever vinduenes originale fasong ved å lyse dem opp. Lys er også et viktig designelement foran og bak på bilen, noe lyslederne som rammer inn front- og sidelyktene, er et godt eksempel på.

Innvendig design

Skreddersydd interiør

Concept-Car_High-Rider-Interieur

Akkurat som eksteriøret oser cockpiten i DS High Rider av krefter, energi og eksklusivitet. Den ergonomisk riktige utformingen av betjeningene, den høye kvaliteten på materialer og utførelse og hele stemningen gjør at alle i kupeen umiddelbart vil føle seg hjemme.

Dashbordet, setene og dørpanelene er trukket med fullnarvet anilinskinn og har elementer både fra eksklusivt skinnarbeid og fra motorsport. Interiøret i DS High Rider gjenspeiler i det hele tatt eksteriøret, og har en eksklusiv design, en vitalitet og en eksklusivitet som harmonerer perfekt med bilens personlighet. Et helt nytt konsept. Det å sette seg inn bak rattet i en luksusbil der alt er designet med tanke på størst mulig kjøreglede, kan sammenlignes med å ta på seg en skreddersydd dress.

 

Teknologi

Fullhybrid: en herlig dynamisk opplevelse

Concept-Car_High-Rider

At DS High Rider er en fleksibel bil som kan overvinne nær sagt enhver hindring, gjenspeiler seg også i valget av motor, et fullhybrid-dieseldrivverk bestående av følgende elementer:

– en intern HDi-dieselmotor med dieselpartikkelfilter

– en elektrisk motor montert på bakakselen

Resultatet er en dynamisk og høytytende bil, som samtidig viser omtanke for miljøet. I fullhybriden kombineres drivstoffeffektiviteten til den nye generasjonen dieselmotor med en elektrisk ZEV-modus (Zero Emission Vehicle). Bilen velger selv den til enhver tid optimale løsningen og kan enten veksle mellom de to motorene eller bruke dem sammen. Hvis føreren akselererer kraftig, settes den elektriske motoren inn med full kraft for å supplere HDi-dieselmotorens dreiemoment. Det er dette dreiemomentet som driver bakhjulene. Dermed blir det drift på alle fire hjul, føreren har full kontroll og DS High Riders dynamiske kvaliteter kan utnyttes til fulle.