Metropolis

Metropolis

Design

Eggende kurver og stramme linjer

metropolis_concept-carMetropolis er en staselig sedan med et utseende tilpasset det kinesiske markedet. Den er en visjon av kreativ og elegant luksus med en spektakulær og kraftfull profil. Karosseriet har fått diskré bølgende linjer som endrer seg med lysforholdene og avslører sjenerøse former og fine detaljer. Metropolis er en blanding av myke flater, stramme linjer, sensuelle former og skarpe trekk. Forskjermene gir særpreg til det kraftfulle, men samtidig smekre, karosseriet. Går vi videre til fronten, hinter de fine detaljene i grillen og frontlyktene om de store kreftene som skjuler seg under panseret. Hekken er bred og stabil, men med et kompakt omriss. De bumerangformede lyktene setter en original spiss på Metropolis’ bakparti.

Kupé

Luksus uttrykt gjennom kreativ design

metropolis_concept-car-frontInteriøret i Metropolis er inspirert av tradisjonelle kinesiske vifter og strenginstrumenter, begge symboler på eleganse og dannelse i den kinesiske kulturen.

Det er bygd opp av flere lag med mange kreative løsninger, noe som gir et hyggelig interiør der det er lett å finne seg til rette.

 

Teknologi

Det siste nye innen teknologi

metropolis_concept-car-rear

Metropolis’ plugin-hybriddrivverk tilpasser driften etter forholdene.  Helelektrisk drift brukes ved oppstart, ved bykjøring, ved lave hastigheter og i retardasjonsfasen. Den elektriske motoren har en ytelse på 55 hk (40 kW) ved kontinuerlig drift, men kan komme opp i en effekt på hele 95 hk (70 kW).

Forbrenningsmotoren brukes ved landeveiskjøring og kjøring på motorvei, der V6-bensinmotoren på 2,0 liter (272 hk) kan utnyttes med maksimal effektivitet.

De to motorene kan også brukes sammen for å oppnå ekstra ytelse i akselerasjonsfasen («overboost»-funksjon). Dermed er det mulig å oppnå inntil 460 hk med firehjulsdrift i situasjoner der det er behov for ekstra veigrep.

For å sikre maksimalt utbytte av de dynamiske egenskapene er Metropolis utstyrt med Hydractive-fjæring. Det sikrer topp kjørekomfort samtidig som bilen holder konstant høyde, noe som i sin tur gir optimale aerodynamiske egenskaper og minimale CO2-utslipp.

 

Miljø

Ansvarlig kjøreglede

metropolis_concept-car-savoir-faire

Med Metropolis har vi klart å kombinere stor kjøreglede med omtanke for miljøet. CO2-utslippene er kuttet til 70 g/km (med et drivstofforbruk på 0,26 l per mil), noe som er 5 ganger mindre enn med konvensjonelle drivverk med tilsvarende ytelse (V8-motor med kapasitet på 4,0 liter).

Den gode miljømessige ytelsen er mulig takket være følgende:

– en optimalisert bensinmotor

– 7-trinns elektronisk girkasse med dobbeltclutch

– hybriddrivverk

– Hydractive-fjæring som forbedrer de aerodynamiske egenskapene