November 8, 2016

MAISON FABRE PÅ DS WORLD PARIS: ELEGANT TIL FINGERSPISSENE

MAISON FABRE PÅ DS WORLD PARIS: ELEGANT TIL FINGERSPISSENE

Frem til 4. januar vil den tradisjonsrike hanskemakerbedriften Maison Fabre være representert på DS WORLD PARIS. Her vil de vise flere av sine mest berømte modeller sammen med bilder og gjenstander fra verkstedet som forteller historien til den prestisjefylte bedriften og håndverkerne som har arbeidet der.

«På neste utstilling vil vi få se skinnarbeidet, den fremragende kvaliteten og innovative tilnærmingen som har gjort Maison Fabre berømt de siste 90 årene. Samarbeidet passer svært godt til DS’ verdier og historie. Fransk ekspertise, eleganse og eksklusivitet er vektlagt. De som setter pris på vakre gjenstander, vil til og med kunne kjøpe seg DS-kjørehansker», sier direktør for DS WORLD PARIS Julien Faux.

DS OG MAISON FABRE: FRANSK DESIGNEKSPERTISE

Den nye utstillingen på DS WORLD PARIS fokuserer på håndverkerne bak Fabres hansker. Hensikten er å rette søkelyset mot skinnarbeid, et fagfelt som er svært viktig for DS. Merket har et eget team av bilsalmakere som blant annet står bak DS’ eksklusive «klokkelenkedesign».

Utstillingen forteller historien bak Maison Fabre, en hanskemakerbedrift startet i 1924 i Ayveron-området i det sørvestlige Frankrike. Via diverse gjenstander fra verkstedet, historiske fotografier og symaskiner får de besøkende ta del i historien til det familiedrevne hanskeverkstedet i Millau og spisskompetansen til bedriftens hanskemakere, tilskjærere, broderere og syere. Vi vil få se mange berømte gjenstander, deriblant hansken som ble brukt i filmen «Skjønnheten og udyret» fra 1946, en hanske brukt av maler og skulptør Pierre Soulages og en parfymert hanske brukt av Marie-Antoinette. Utstillingen omfatter også kunstfotografier som belyser bedriftens historie og samarbeid med ledende navn innen haute couture. For å toppe det hele presenteres hansker fra Fabres kolleksjon for høsten 2015 i andre etasje av DS WORLD PARIS, og de besøkende kan dessuten bestille skreddersydde hansker.

DS OG MAISON FABRE: HANSKER SOM SYMBOLISERER FRANSK LIVSKUNST

Andre etasje i DS WORLD PARIS vil bli forvandlet til en midlertidig butikk som selger en eksklusiv kolleksjon av DS-kjørehansker designet og produsert av Maison Fabre i samarbeid med DS’ designavdeling. Hanskene er i lammeskinn og produsert i Millau av lokalt skinn ved lokale garverier. Samtlige modeller har spesialinnlegg som gir et stødig grep om rattet og en elegant kjørestil. Hanskene – som det kun er produsert femti par av – har blitt en subtil blanding av DS’ særegne stil og Maison Fabres umiskjennelige design.

DS-kjørehansker er en nyhet for den som vil vise sin forkjærlighet for den franske livskunsten!