June 26, 2015

DS WORLD PARIS PRESENTERER EN UNIK UTSTILLING OM YVES SAINT LAURENT

DS WORLD PARIS PRESENTERER EN UNIK UTSTILLING OM YVES SAINT LAURENT

I DS’ unikt beliggende lokaler kan du se en utstilling av unike og ikke tidligere utstilte bilder av den anerkjente designeren Yves Saint Laurent.

Etter en tur inn i smykkenes verden med SWAROVSKI-utstillingen i mars åpner DS WORLD PARIS dørene for en fotoutstilling viet en av Frankrikes aller mest kjente designere, Yves Saint Laurent. Utstillingen åpner 11. juni.

Bildeserien, som stilles ut for første gang, er tatt av fotografen Pierre Boulat og datteren hans, Alexandra Boulat, og viser den anerkjente designerens liv og kreative arbeid helt fra starten i Dior og til det siste moteshowet hans på Pompidou-senteret. Utstillingen er et dypdykk ned i historien til et av Frankrikes ledende motehus.

«Det er en stor ære for DS WORLD PARIS å få lov til å huse denne utstillingen. Den blir arrangert av den ærverdige Pierre Bergé–Yves Saint Laurent-stiftelsen, som har en historie som er synonym med parisisk eleganse. Hele denne sommeren vil DS WORLD PARIS hylle Saint Laurent og hans avantgardistiske tilnærming og geniale kreativitet, verdier han hadde til felles med DS-merket», uttalte Julien Faux, direktør for DS WORLD PARIS.

36 EKSKLUSIVE BILDER AV YVES SAINT LAURENT

Yves Saint Laurents arbeid omfatter mange ikoniske designer som den trekvartlange jakken, smokingen, trenchcoaten og buksedressen. Designeren revolusjonerte moten i det 20. århundret, og hans store prosjekt var den moderne kvinnens garderobe.

Utstillingen på DS WORD PARIS oppsummerer nesten 40 år med haute couture og fransk skredderkunst, fra Saint Laurent begynte karrieren hos Dior, via oppholdet hos Spontini og deretter Marceau til han etablerte sitt eget motehus i 1974. Serien på 36 bilder tar oss med inn i designerens verden. Vi får bli med inn på systuen og får også glimt av stemningen bak scenen på de store motevisningene som bygde opp Yves Saint Laurents renommé og suksess verden over. Utstillingen viser designeren mens han forbereder visninger, tilpasser plagg og jobber alene i stillhet. Vi får et diskré innblikk i livet til en av de mest interessante og mystiske franske motedesignerne.

SETT MED DE DYKTIGE FOTOGRAFENE PIERRE OG ALEXANDRA BOULATS ØYNE

Pierre Boulat, som var fotograf i det amerikanske bladet Life, var en nær venn av Yves Saint Laurent og kunne dermed ta bilder av ham ikke bare mens han forberedte motevisninger, men også hjemme hos ham i Paris. Han viser oss Yves Saint Laurent bak fasaden.

Pierre Bergé, som er særlig begeistret for denne serien med fotografier, sier følgende: «Møtet med Pierre Boulat var stort. Han tilbrakte bokstavelig talt dag og natt sammen med oss. Det gikk opp for oss at vi i fellesskap var i ferd med å bygge opp et minne.» Alexandra Boulat, som er frilans fotoreporter og Pierre Boulats datter, fulgte i farens fotspor. Hun var til stede under forberedelsene til designerens aller siste motevisning den 22. januar 2002 i studioet hans i avenue Marceau 5 og lagde en rørende øyevitneberetning om de siste dagene i Yves Saint Laurents motehus.

Se fotoutstillingen gratis den 11. juni til 10. september 2015 på DS WORLD PARIS i rue François 1e nr. 33 i Paris’ 8. arrondissement.