November 8, 2016

TIRSDAG 6. OKTOBER 2015: FEIRE DS’ 60-ÅRSDAG MED EN KJØRETUR I DEN LEGENDARISKE BILEN

TIRSDAG 6. OKTOBER 2015: FEIRE DS’ 60-ÅRSDAG MED EN KJØRETUR I DEN LEGENDARISKE BILEN

DS feirer 60-årsjubileum: Bilen ble vist for første gang på bilmessen i Paris, torsdag 6. oktober 1955 under glasskuppelen på Grand Palais. DS markerer jubileet med, i samarbeid med Le Monde de la DS*, å tilby fastboende og turister i Paris en tur gjennom sentrum i en DS.

Tirsdag 6. oktober 2015 har du muligheten til å oppdage eller gjenoppdage Paris i en veteranmodell av DS.

DS markerer jubileet med, i samarbeid med Le Monde de la DS, å tilby fastboende og turister i Paris en halvtimes kjøretur i den legendariske bilen. De 15 DS-ene med sjåfør starter turen ved Trocadéro-fontenene overfor Eiffeltårnet og kjører deretter en runde der de blant annet passerer Grand Palais før de fortsetter bortover Champs-Élysées og avslutter turen utenfor DS World Paris i Rue François 1e nummer 33. Der kan DS-entusiaster besøke senteret og komme under huden på bilmerket. De kan også beundre DS 21 Prestige, som Michel Debré brukte, og se utstillingen viet den verdenskjente hanskemakerbedriften Maison Fabre.

Tirsdag 6. oktober 2015: DS på TV og i sosiale medier.

For at det store publikum skal få mulighet til å ta del i jubileet, har bilprodusenten laget en 60-sekunders reklamefilm som skal sendes i beste sendetid på de største riksdekkende TV-kanalene. En video som er full av følelser, og som presenterer DS’ fortid og nåtid med vekt på merkets pionerånd. Tidligere på dagen vil et digitalt grafisk verk bli publisert på Tumblr.

6. oktober 1955: En legende blir til

Torsdag 6. oktober 1955 ble DS 19 vist frem for verden på bilmessen som ble avholdt på Grand Palais i Paris. Ved første øyekast så den ut som noe fra en annen verden. På den tiden var den en revolusjon med sine runde former, luksuriøse detaljer og et hydraulikksystem som gav den kjøreegenskaper man ikke hadde sett maken til. Det omfattende hydraulikksystemet, som inkluderte clutch, brems, styring og girskift, gjorde alle sider ved kjøringen enklere og definerte DS som en modell med stor vekt på komfort.

En avantgardistisk bil som ble solgt i 12 000 eksemplarer bare den første dagen. Ved bilmessens avslutning ti dager senere var DS solgt i 80 000 eksemplarer.

60 år senere er DS fortsatt noe folk snakker om.

Det er ingen tvil om at DS har satt sitt preg på livet til mange franskmenn. Under hele produksjonsperioden fikk den stadig nye, avanserte teknologiske funksjoner, som i 1967 da den kom med frontlykter som dreide i samme retning som hjulene, eller i 1969 da den kom med elektronisk drivsstoffinnsprøytning som økte ytelsen. Bilene ble produsert i Frankrike (Paris) og i andre land (Belgia, Storbritannia, Portugal og Sør-Afrika) og har blitt eksportert til hele Vest-Europa, så godt som samtlige land i det britiske samveldet, inkludert Canada og Australia, og til USA, der den fortsatt har mange svorne fans. DS’ største fortrinn var den elegante stilen og avanserte konstruksjonen, og i løpet av en 20-årsperiode ble det solgt 1 456 115 biler.

DS har også vært å se i mange spillefilmer og TV-serier og har vært en favoritt hos mange filmstjerner, industriledere, forretningsmenn og andre profilerte personligheter.

Over hele verden har DS vært et rullende utstillingsvindu for fransk ingeniørkunst og håndverk. De elegante, skulpturelle formene ble hedret med industridesignens Grand Prix ved Triennale di Milano i 1957, og den franske litteraturteoretikeren og kritikeren Roland Barthes sammenlignet den i sin tid med «en enorm gotisk katedral». Med Pallas-utgaven, som ble lansert i oktober 1964, ble DS ambassadør for fransk luksus. Mot slutten av 1999, i London, ble den kåret til «den vakreste designgjenstanden i det 20. århundret».

DS-merket har en fantastisk arv å bygge videre på.

Det nye merket, som ble formelt grunnlagt 1. juni 2014, har som målsetting å skrive nye kapitler i DS’ storslagne historie og fortsette å legemliggjøre fransk ekspertise på luksusbiler over hele verden i mange tiår fremover.

I forbindelse med jubileumsåret har merket vært vertskap for eller sponset mange forskjellige arrangementer, deriblant DS Week i mai. Sistnevnte arrangement, som gikk av stabelen i Tuileries-parken 24. mai, samlet 700 veteran-DS-er i sentrum av Paris. Initiativtaker til dette helt spesielle treffet var Le Monde de la DS, som er en sammenslutning av samlerklubbene DS Club Revolution 55, Idéale DS France og DS ID Club de France.

*Le Monde de la DS er en sammenslutning av følgende samlerklubber: DS Club Révolution 55, Idéale DS France og DS ID Club de France