July 6, 2015

VIRGIN RACING OG DS KUNNGJØR SAMARBEID I FORMEL E-SERIEN

VIRGIN RACING OG DS KUNNGJØR SAMARBEID I FORMEL E-SERIEN

Virgin Racing Formula E-teamet og DS har kunngjort at de vil gå sammen og danne et nytt DS Virgin Racing-team for 2015–2016-sesongen av den nye Formel E-serien med elbiler.

I det nye samarbeidet vil DS bidra med teknologisk ekspertise på utviklingssiden via sin Racing Operations-avdeling og motorsportdivisjon. Virgin Racing Engineering vil på sin side stå for designstrategien, og målet er selvsagt at de to merkene til sammen skal komme frem til infrastruktur, løpserfaring, design og integrasjonsekspertise som gjør det mulig å konkurrere på høyeste nivå og vinne mesterskap.

INSIDE-DS_Virgin_Racing-formule-e

Leder for Virgin Racing-teamet Alex Tai uttalte følgende om samarbeidet: «Vårt samarbeid med DS er ikke bare et partnerskap mellom to enestående merker, det er også et strålende utstillingsvindu for ambisjonene våre om å vinne FIA Formel E-mesterskap. I tillegg er det et uttrykk for ambisjonene våre om å være i forkant av utviklingen av ny teknologi i Formel E og tilrettelegge for at denne teknologien kan tas i bruk i serieproduserte biler.»

Virgin-konsernets grunnlegger sir Richard Branson supplerte: «Jeg er strålende fornøyd med at Virgin Racing har funnet en partner av DS’ kaliber. I seriens første sesong har Formel E lyktes med visjonen om å skape spennende og publikumsvennlige løp der nærmest hvilket som helst lag kan vinne. Jeg ser frem til å bygge videre på dette i sesong to, og målet er å vinne flere mesterskap sammen med den nye partneren vår, DS. Jeg er glad for at Virgin Racing også spiller en viktig rolle i en annen av Formel Es visjoner, nemlig å lokke store bildelprodusenter til sporten, slik at den nye teknologien som blir utviklet, etter hvert kan tas i bruk i biler som folk flest får kjøre. Jeg tviler ikke et sekund på at partnerskapet blir en suksess, ikke bare på racerbanen, men også som en katalysator for utvikling av fremtidens elbiler.

INSIDE_DS_Virgin_Racing

 

DS-sjef Yves Bonnefont kom med følgende bemerkning: «DS’ engasjement i Formel E sammen med partneren vår Virgin Racing er helt i tråd med merkets posisjonering. Vi står helt og holdent inne for Formel Es verdier: avantgardistisk teknologi og nærhet til publikum. Erfaringene vi høster i konkurransene, er avgjørende for å forbedre teknologi som vil komme kundene direkte til gode.»

Formel E er en ny FIA-serie med formel 1-lignende biler som går utelukkende på strøm. Den representerer en visjon for bilindustrien de kommende tiårene, den fungerer som rammeverk for forskning og utvikling på elbiler, den bidrar til økt allmenn interesse for disse bilene og den fremmer bærekraftige løsninger. Serien er organisert som et «åpent mesterskap» og gir dermed bilprodusenter og -konstruktører en mulighet til å vise frem sin innovasjon på området elektriske biler i konkurransesammenheng, i form av biler som oppfyller FIAs tekniske kravspesifikasjoner.